Vroeger noemden we het mond-tot-mond reclame, maar tegenwoordig spreken we van ‘social media’. Praten over producten en diensten met mensen die een gemeenschappelijke interesse hebben voor die dienst of product. Wij praten graag met u over hoe social media voor uw producten en diensten slim ingezet kunnen worden in uw online communicatiestrategie.

Informatie aanvraag Download leaflet

Creëer publiek

Creëer publiek, dat klinkt makkelijker dan het is. Als bedrijf moet u namelijk duidelijk het doel en de boodschap voor ogen hebben, de manier waarop dit vervolgens vertaald wordt naar social media moet ook nog eens de doelgroep bereiken en voor hen aantrekkelijk zijn. De boodschap creëert als het ware het publiek.

Klantbinding

Social media moet niet gezien worden als een vluchtig medium dat voor enkele weken ingezet wordt en tot directe resultaten leidt. Het is een medium waarmee de klant ook achteraf gemakkelijk en ongedwongen op de hoogte gehouden kan worden van laatste acties en ontwikkelingen.

Bereik uw doelgroep

Social media lenen zich er bij uitstek voor om uw doelgroep direct te bereiken. Alle social media werken op eenzelfde manier, een gebruiker kiest er zelf voor om uw bedrijf te volgen. Dit maakt de relatie tot een zeer waardevolle waarbij uw informatie ook direct aankomt bij de doelgroep.

Facebook

Dit platform leent zich er met name voor om jongeren en jong volwassenen op informele manier te bereiken. Facebook biedt meer ruimte voor uw boodschap, dit maakt het mogelijk dat u meer van uw actie onder de aandacht van uw doelgroep kunt brengen en meer traffic kunt genereren naar uw eigen website.

Twitter

Hoe krijgt u uw boodschap verteld in 140 karakters? Het dilemma van Twitter is juist ook het unieke aspect. Twitter wordt veelal zakelijk gebruikt, snelle aanbiedingen en laatste weetjes kunnen hierop vermeld worden en leiden tot een continue stroom aan nieuwsberichten.

LinkedIn

LinkedIn is een zakelijk netwerk waar met name de ervaring van bedrijven en mensen verteld wordt. Bedrijven kunnen via een LinkedIn account vaak een direct netwerk opbouwen van geïnteresseerden dan wel mensen waarmee men heeft gewerkt of die een aankoop hebben gedaan.